Website over hardsteen marmer leisteen vloer
Door eigen import
en online verkoop
is uw vloer tot wel 40% goedkoper!
Maak nu online uw offerte aan!

Graniet

Alle informatie over graniet

Graniet kan worden genoemd als een zuur (of felsische) stollingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit 3 kleine mineralen, genoemd: veldspaten (plagioklaas, kaliveldspaat), kwarts en mica's (biotiet en/of muscoviet). Daarbij komt ook het amfibool voor in graniet. De onderlinge verhouding van het graniet, doelend op de mineralen, verschilt. Doorgaans is kwarts de dominante component (ruim 50%). Het kwarts is meestal grijs van kleur, het veldspaat is ook gekleurd (creme en roze voor kaliveldspaat en wit voor plagiokaas). De glimmers zijn meestal bruin van kleur, of lichtgrijs.
 

Graniet is een stollingsgesteente

Graniet is een stollingsgesteente wat wil zeggen dat het graniet is gevormd door het ondergrondse stollen van de magma, wat graniet vormt. Doordat graniet zeer diep is gestolt, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om de kristallen te vormen. Een graniet gesteent dat nog langzamer stolt, meestal in de greep van een magmakamer, wordt pegmatiet genoemd. Als het graniet wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen en drukken, verandert het gneis, een metamorf graniet gesteente.
 

Graniet veel gebruikt in sierbestrating en interieurs

Graniet wordt voornamelijk gebruikt als een natuursteen in de sierbestrating en voor de interieurs. De aanrechtbladen van graniet zijn zeer bekend, niet te verwarren met het kunstmatige grani(to), dat als veel aanrechten en douchebakken in de jaren 50 werd gebruikt.
 

Scherpe prijzen voor graniet

Bij Tegel Goed kunt u tegen zeer scherpe prijzen graniet voor uw interieur aanschaffen, waarbij de goede kwaliteit gewaarborgd blijft. Doordat Tegel Goed het graniet met grote volume inkoopt en online verkoopt is dit allemaal mogelijk. Daarnaast hebben wij meer dan 25 jaar ervaring in de natuursteen branche, zodat u ervan op aan kan gaan alleen het beste te mogen ontvangen. Kijk nu voor meer informatie op onze website over graniet en vraag online uw offerte aan! U ziet direct welk scherp tarief wij voor u kunnen aanbieden!
 

Informatie over marmer hardsteen leisteen vloer
Informatie over: hardsteen | marmer | leisteen | graniet | keramiek | sitemap
Webdesign © 2009 M.E. Designs